Υλικά:
- 1 κιλό ζαρκάδι κομμένο σε μικρές μεριδούλες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 φλυτζάνια λευκό κρασί
- 1/2 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες χωρίς σπόρους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- 2 πρέζες μπαχάρι τριμμένο
- 4 φλυτζάνια σάλτσα ψητού
- 1 φλυτζάνι τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Παρασκευή:
- Σε ευρύχωρο σκεύος, κάψτε το βούτυρο με το λάδι και ροδίστε καλά σε αυτό τα κομμάτια του ζαρκαδιού, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμόνι και τα μπαχαρικά.
- Αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το μαγείρεμα 5′.
- Προσθέστε το κρασί, τη σάλτσα ψητού και το τριμμένο ψωμί.
- Ανακτέψτε καλά, σκεπάστε το σκεύος και σιγομαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Πετάξτε τις φέτες του λεμονιού και σερβίρετε το ζαρκαδι ζεστό περιλουσμένο με τη σάλτσα του.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου