Χταπόδι στη λαδόκολλα


Υλικά
  • 1 χταπόδι 1-1 ½ κιλό
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ή και παραπάνω αν σας αρέσει)
  • 1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ή ½ κ. γ. μπούκοβο
  • Πολύ λίγο αλάτι γιατί το χταπόδι είναι από μόνο του αρκετά αλμυρό

Πώς το φτιάχνουμε
Το μαρινάρουμε τουλάχιστον 4 ώρες πριν το ψήσουμε με το λάδι, το μπαλσάμικο, τα σκόρδα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, το πιπέρι, το αλάτι. Το διπλώνουμε σε λαδόκολλα μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το ψήνουμε στο φούρνο γύρω στη μία ώρα κι ένα τέταρτο στους 180 βαθμούς. Ταιριάζει πολύ σαν μεζές σε ένα τραπέζι με ψάρια και θαλασσινά (εξαιρετικά και με ταραμοσαλάτα), αλλά και μαζί με όσπρια, φακές, ρεβυθάδα, φασολάδα, φάβα κλπ.

Το διαβάσαμε:http://www.athensvoice.gr/taste/htapodi-sti-ladokolla



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου