Σπιτική τούρτα παγωτό σοκολάτας


Τέλειο βελούδινο παγωτό σοκολάτας γάλακτος ανάμεσα σε στρώσεις παντεσπάνι με καρύδια και αποπάνω λαχταριστά κύματα απαλής σοκολατένιας κρέμας!

Εκπληκτικός συνδυασμός σοκολάτας με την αγαπημένη σε όλους μας καρυδόπιτα. Ότι πιο τέλειο έχεις φάει σε σπιτική τούρτα παγωτό σοκολάτας!

Είναι εθιστικά απολαυστική! Εγώ δεν μπορώ να της αντισταθώ και γι’ αυτό συμβουλεύω να μην την δοκιμάσετε εάν θέλετε να κάνετε διατροφή. Μετά την πρώτη κουταλιά δεν υπάρχει επιστροφή!

Ωστόσο είναι πολύ εντυπωσιακή και πεντανόστιμη. Σίγουρα θα ενθουσιάσει όποιον την δοκιμάσει. Είναι ένα γλύκισμα με αγνά υλικά της επιλογής σας, χωρίς συντηρητικά, ευκολία στην παρασκευή και κυρίως χωρίς παγωτομηχανή.

Μπορείτε να την έχετε στην κατάψυξη και να την καταναλώνετε όποτε λαχταράτε σούπερ παγωτό ή να την παρουσιάσετε σε επίσημο γεύμα, γιορτή ή γενέθλια.

Υλικά

    για το παντεσπάνι
    • 130 γρ. χοντροκομμένο καρύδι
    • 4 μεσαία αβγά
    • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κ.γλ. κανέλα
    • 1 σφηνάκι κονιάκ
    • 3 βανίλιες
    • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα

    για το παγωτό
    • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
    • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
    • 2 βανίλιες
    • 330 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά
    • 4 κ.γλ. κακάο 100%

    για το γαρνίρισμα
    • 200 γρ. κουβερτούρα κλασική (πάνω από 43 % κακάο)
    • 100 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά
    • καρύδια
    • άχνη ζάχαρη
    • κομμάτια από το παντεσπάνι που θα περισσέψει σε διάφορα σχήματα

    Εκτέλεση

    Πρώτα παρασκευάζουμε το παντεσπάνι

    Βήμα 1ο: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. (Τα αβγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου). Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

    Βήμα 2ο: Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ να γίνει ένα λείο μείγμα. (Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Είναι σημαντικό για να μην μυρίζει το παντεσπάνι αβγουλίλα).
    Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ σε χαμηλή ένταση και προσθέτουμε σιγά σιγά το κονιάκ, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

    Βήμα 3ο: Στο μείγμα με τα αβγά προσθέτουμε σιγά – σιγά τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ώστε να μην χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας. Τέλος προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια ανακατεύοντας να πάνε παντού.

    Βήμα 4ο: Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί (τη λαμαρίνα του φούρνου). Ρίχνουμε το μείγμα απλωτά και το στρώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 12΄ – 15΄. Προσοχή, δεν πρέπει να το παραψήσετε και να γίνει τραγανό σαν μπισκότο.

    Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά και συνεχίζουμε με την παρασκευή του παγωτού.

    Βήμα 1ο: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

    Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

    Βήμα 4ο: Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
    Προσοχή: καθώς ανακατεύετε να πιέζετε που και που τη σπάτουλα σιλικόνης στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να μην μείνει μείγμα σοκολάτας – ζαχαρούχου χωρίς να αναμειχθεί με τη σαντιγί. Είναι σημαντικό!!!

    Βήμα 5ο: Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση, ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Το παγωτό μας είναι έτοιμο!

    Συνεχίζουμε με το στήσιμο της τούρτας παγωτό. Ιδανικά για την εμφάνιση θα χρειαστείτε μία παραλληλόγραμμη φόρμα περίπου 35 cm μήκος, 11 cm πλάτος και 7 cm ύψος.

    Βήμα 1ο: Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 παραλληλόγραμμα τεμ. στο μέγεθος της φόρμας. Χρησιμοποιούμε τη φόρμα σαν πατρόν – οδηγό πάνω στο παντεσπάνι.

    Βήμα 2ο: Αλείφουμε με ελάχιστο νερό την φόρμα και εφαρμόζουμε διάφανη μεμβράνη. (Το νερό βοηθάει να κολλήσει η μεμβράνη στο σκεύος.) Με αυτό τον τρόπο θα ξεφορμάρουμε την τούρτα πανεύκολα.

    Βήμα 3ο: Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι μέσα στη φόρμα. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το παγωτό. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και ρίχνουμε το υπόλοιπο παγωτό Τοποθετούμε το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 10 ώρες.
    Αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη όσες μέρες θέλουμε και τη γαρνίρουμε όταν θέλουμε να την σερβίρουμε.

    Γαρνίρισμα

    Βήμα 1ο: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να γίνει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα (βγάλουμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε ώστε να μην είναι πολύ παγωμένη).

    Βήμα 2ο: Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο, την ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο σκεύος που θα την σερβίρουμε.
    Απλώνουμε την σοκολάτα πάνω στην τούρτα με ένα κουτάλι σχεδιάζοντας σοκολατένια κύματα με κυκλικές και ακανόνιστες κινήσεις. Στολίζουμε με μερικά καρύδια και κομμάτια από το παντεσπάνι που έχει περισσέψει. (Το παντεσπάνι μπορείτε να το κάψετε σε διάφορα σχήματα π.χ. τρίγωνα, κύκλους …) Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και η σούπερ παγωμένη σοκολατοκόλαση είναι έτοιμη να εντυπωσιάσει τους πάντες!


    Το διαβάσαμε:https://www.madata.gr/cooking/glyka/565708.html



    Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

    Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



    Ευθύμιος
    Ευθύμιος

    "Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου