Χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί


Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για χοιρινό που θα απολαύσετε ως κυρίως πιάτο μαζί με μια πράσινη σαλάτα, αλλά και ως μεζέ για να συνοδεύσετε το κρασί.

Υλικά
  •     1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  •     10 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
  •     200γρ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε κύβους
  •     1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     1 ποτήρι κρασί ξινόμαυρο
  •     1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  •     4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •     αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λεπτές φέτες του χοιρινού έως ότου απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το χοιρινό.

Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε το αλάτι, τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.

Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε τους κύβους του τυριού και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Συνοδεύετε το φαγητό με σαλάτα ρόκα.

 
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Έλενα Jeffrey ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Νίκη Μηταρέα


Το διαβάσαμε:http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF/



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου