Αυγα ματια στο φουρνο με πατατες και τυρι


Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα... υπέροχο πρωϊνό με τους αγαπημένους σας. Πλήρης τροφή όχι μόνο για πρωϊνό αλλά και για γρήγορο και εύκολο γεύμα και δείπνο.

Υλικά συνταγής
  • 8 αυγά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 3/4 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκρίλ στους 190 βαθμούς. Τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Βράζετε τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό (ή φούρνο μικροκυμάτων) και μετά τις κόβετε σε κομματάκια. Τις μεταφέρετε σε ένα ταψάκι 22-25 εκ. περίπου, βάζετε το σκόρδο (προαιρετικά) τις περιχύνετε με ελαιόλαδο ή βούτυρο, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο προσθέτετε γκρίλ για 8 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις βγάζετε από το φούρνο, στρώνετε από πάνω τα αυγά “μάτια” και ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο για 5-8 λ ή  μέχρι να ψηθούν. Πασπαλίζετε με το τυρί και το μαϊντανό και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.


Το διαβάσαμε:https://goo.gl/TsYSCB



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!




Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου