Πανακοτα γιαουρτι με τσαι περγαμοντο






Υλικά
  • 500ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 200ml γάλα πλήρες
  • 1/2 κουτ. γλυκού τσάι περγαμόντο (Earl Grey)
  • 150γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 20γρ. ζελατίνη (ή 12 μικρά φύλλα)
  • 350γρ. γιαούρτι

Διαδικασία
 
Ρίχνετε σε ένα σκεύος την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια βράση. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και όταν πάρει βράση το μίγμα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το τσάι. Έπειτα, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα για περίπου 1 ώρα να αρωματιστεί.

Βάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 7-8 λεπτά.

Στη συνέχεια, σουρώνετε το μίγμα του γάλακτος από το τσάι και το ζεσταίνετε ξανά. Το αποσύρετε από τη φωτιά. Στύβετε τις ζελατίνες, τις ρίχνετε στο καυτό μίγμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Αφήνετε το μίγμα να χλιαρύνει.

Το ρίχνετε στο γιαούρτι και στη συνέχεια το περνάτε από λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα με σύρμα και μοιράζετε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια για πανακότα. Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.

Ξεφορμάρετε τις πανακότες σε πιάτα βουτώντας τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Διακοσμείτε με φράουλες ή άλλα φρούτα εποχής της επιλογής σας και σερβίρετε.


Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Δημήτρης Χρονόπουλος


Το διαβάσαμε:https://goo.gl/1cRrUS




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου